Микроблейдинг VS Микропигментация

Безспорно е, че красиво оформените плътни вежди вече са задължителни в световен мащаб.Може да се каже,че веждите са рамката на нашето лице.Различните начини за постигане на красиви вежди  и сложните им наименования могат да ни объркат. Ще се спрем на трите основни метода – микроблейдинг, микропигментация и перманентен грим – разлики, плюсове и минуси.

Микроблейдингът, известен още като 3D вежди „косъм по косъм“, е китайски ръчен метод, при който се правят разрези в кожата с микроигли и в тях се поставя пигмент.Така се създават така наречените "косъмчета" . Перманентният грим или татуирането създава ефект на сянка, който не може да имитира естествения косъм. Ако искате подчертани и красиви вежди, които изглеждат натурално, микропигментацията е най-подходяща за вас.За разлика от процедурата "микроблейдинг" , "микропигментация" е по-траен и по-безболезнен метод.

Микропигментацията е метод при който в зоната на епидермиса (най-повърхностния слой на кожата) се поставя оцветяващ пигмент с помощта на много финни игли.Ефектът който се постига е ежедневното нанасяне на сенки (молив за вежди) или устни.

Основна разлика между трите метода е дълбочината на проникване на пигмента. Повърхностния слой на кожата се нарича епидермис, под него се намира дермата. При микроблейдинг пигмента прониква до границата между епидермис и дерма, при перманентния грим достига дълбочина до 1мм, попадайки в дермата, а при микропигментацията се разпределя контролирано и равномерно в границите на епидермиса. Това прави и микропигментацията доста по-безболезнена.

Трайността на микроблейдинга е между 6 месеца и 1 година, при микропигментацията ефектът трае между 1 и 3 години, а перманентният грим, който по своята същност е татуrровка, остава за цял живот.

Начинът на „стареене“ на цветовете също е различен. Повърхностните техники, използват минерални пигменти, чийто цвят не се променя с времето, а може само да изсветлее. При перманентния грим пигментите съдържат голямо количество въглерод и се окисляват с времето, което може да доведе до промяна в цвета. Това е и причината с годините татуировките да придобиват нежелан синкав цвят.

Микроблейдингът е подходящ основно за нормална кожа. Ако кожата ви е по-мазна, пигментите изсветляват по-бързо. Микропигментацията е подходяща за всякакъв тип кожа.

Микропигментацията, за разлика от микроблейдинга, може да се използва не само за вежди, но и за подчертаване и оцветяване на устните и очната линия.

В днешното натоварено ежедневие е трудно за една активна жена да изглежда безупречно.Когато сме направили траен грим,спестяваме времето си за други по-важни неща, можем да спортуваме ,да плуваме и всичко останало ,без да се притесняваме,че рамката на нашето лице ще изчезне Подарете си самочувствие и увереност, че гримът ви ще е винаги в перфектно състояние,.